‘Helemaal Christoff’-gekte

Helemaal ChristoffNet geen jaar geleden tekende ik het contract voor een boek met Christoff. Voor mij op dat moment muzikaal een nobele onbekende, maar ik was enorm gecharmeerd én geraakt door een reportage die ik over hem had gezien op Koppen. Terwijl ik naar de televisie keek, zag ik het boek voor me: een écht fanboek, met veel foto’s, met korte verhalen en anekdotes die recht uit het hart kwamen. Ik contacteerde zijn management, het idee viel in de smaak. Er werd een ontmoeting geregeld met Christoff, de klik was er snel. We zouden samen een boek uitbrengen!

Sindsdien heb ik Christoff beter leren kennen. Als artiest en als mens. En wat een grote meneer is het. Het eerste optreden dat ik van hem zag was in het Ethias Theater in Hasselt, op 1 maart van dit jaar. Ik was weggeblazen. Zoveel ambiance, zoveel chemie, zoveel warmte tussen zanger en publiek. Wat een charisma heeft Christoff op het podium. Zelfs mijn hart ging er sneller van slaan… ;-)

Een paar weken later leerde ik ook de mens achter de artiest beter kennen. Ik was op bezoek bij zijn mama Simonne, om foto’s uit te zoeken voor het boek van zijn jeugd en zijn beginjaren als zanger. Duizenden foto’s zijn door onze handen gegaan, met evenveel verhalen. Ik leerde via de foto’s de fans van het eerste uur kennen, en kwam meer te weten over het carrièreverloop van Vlaanderens absolute schlagerkoning. Christoff zelf sprong die dag ook nog even binnen bij zijn mama. De eerste uitzendingen van ‘Liefde voor muziek’ waren toen op televisie, de reacties waren unaniem enthousiast.

Christoff in MarbellaIn juni ging ik mee naar zijn appartement in Spanje, we zouden er extra foto’s nemen voor het boek. Christoff was een en al gastvrijheid en vriendelijkheid. Je voelde ook wel dat hij zich daar, in Marbella, helemaal op zijn gemak voelde, dat hij tot rust kwam. Hoe graag hij zijn fans ook ziet, 24 uur per dag ‘Christoff’ zijn, het kruipt niet in je koude kleren. Van tv-studio naar optreden over radio-opname naar nog een optreden. In Spanje hebben we samen lekker gegeten, wat genoten van het zonnetje en veel gepraat. Ideeën uitgewisseld over vormgeving en foto’s, gepraat ook over wat er zeker niet mocht ontbreken in het boek.

De zomer kwam eraan, op 19 juni lanceerden we een persbericht over het boek. De voorintekeningen stroomden binnen, zeker nadat Christoff het bericht op zijn Facebookpagina had gedeeld. Trouwe fans, die het boek meteen bestelden. Ik heb er die dag véél aan de lijn gehad, en ik werd ondergedompeld in de ‘Christoff-community’. Ook de verjaardagsconcerten op 12 juli waren memorabel. We hadden een dummy van het boek gemaakt (met glitter en al), en de fans kwamen allemaal even langs de stand voor een praatje of om een kijkje te nemen. Daar zag ik ook dat Christoff, nadat hij twee concert op rij had gegeven, nog uitgebreid de tijd nam om met alle fans op de foto te gaan. Il faut le faire, na zo’n inspanning… Chapeau!

Kerstshoot Helemaal ChristoffEen van de absolute topdagen in de ‘making of’ van ‘Helemaal Christoff’ was dan weer de kerstshoot die we voor het boek georganiseerd hebben.
Op 16 augustus, hoogzomer, hebben we de living bij Christoff verbouwd tot heuse kerstfeestzaal! Inclusief kerstballen, veel kaarsen en (namaak)sneeuw. En warme winterkleren. :-) Plezier dat we gehad hebben! Tegelijk was het ook een intens familiemoment, daarvan getuigen de mooie foto’s in het boek.

De plaats in deze blogpost is te klein om alle mensen op te noemen uit Christoff zijn entourage die ik tijdens het voorbije jaar heb leren kennen. Anne-Sophie, Bert, Gino, Simonne, Roger, Elke, Patrick, Christelle, Rik, Jef, Lindsay, Rudi, Roland, Dieter… en uiteraard de fans. Het was een eer om jullie allemaal te ontmoeten.

Na een jaar van zo’n intense samenwerking kan ik onmogelijk zeggen dat ik nog op dezelfde manier kijk naar Christoff. Hij heeft er ontegensprekelijk een fan bij, en ik betrap mezelf erop luidkeels mee te zingen met ‘Voor jou’ en ‘Mijn beste vriend’ in de auto. Dus al die mensen die in rijen staan aan te schuiven voor een kort gesprek, een foto, een handtekening,… Ik begrijp hen. Want zoals Christoff, zo maken ze ze niet meer.

Christoff verjaardagsconcert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *